المقادير :
- 2 كيلو سمك بورى
- كيس ملح
- 2 ملعقه كبيره شطه
- ورق لورا
الطريقه :
- نغسل البوري وننظفه ونتبله بالملح والشطة
ويترك في مصفاة لمدة 4 ساعات في الشمس ( مع مراعاة النظافة )
- نفتح البوري ونحشى الخياشيم بالملح والشطة
- نحضر شنطه أو كيس نايلون ونضع فيها السمك المملح ونرش كميه من الملح والشطه وورق اللورو على باقى جسم السمكه ونقفل الشنطه جيدا
- ثم نضعها فى شنطه اخرى ونقفلها جيدا ثم نضعضها فى علبه بلاستيكه ونضعها فى مكان جاف ( ممكن فى دولاب المطبخ من تحت ) ولا نفتح العلبه لمده شهر حتى يتم التمليح
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق